Gurbetçilerimiz dört gözle, Euro 2008 finallerine katılmaya hak kazanan millilerimizi bekliyor..

Milli Takımımızın Bosna’yı yenerek elemelere katılmaya hak kazanması bütün Avrupa’nın diline dolandı. İtalyan La Gazzetta dello Sport, ‘’Türkiye 8 yıl sonra Avrupa’da’’ başlığını atarken, ‘’Nihat Bosna’yı yere serdi. Terim göklerde uçtu’’ ifadelerini kullandı. Boşnaklar ise “Türkiye, elemelere katılma hakkını bileğinin hakkıyla kazandı” yorumunu yaptı. Norveç basını ise “Beklenen sonuç” değerlendirmesinde bulundu. Yunan Goal News gazetesi, “Ay-yıldızlılara hayat öpücüğünü Nihat verdi. Komşu kritik maçta tökezleyemezdi ve gereğini yerine getirdi” diye yazdı. Alman basını da Türkiye’nin finallerde boy gösterecek olmasıyla Avusturya ve İsviçre’den sonra adeta 3. ev sahibi konumunda olacağını yazdı.
“Bu çocukları yalnız bırakmak var mı?” diyen Terim, 2008 için Ulusoy’a söz verdi
NEDEN FİNAL OLMASIN?
Fatih Hoca, “İskelet oluştu, 7- 8 takviye ile Avrupa’nın en genç ve iddialı takımı oluruz” dedi
> Hasan Sarıçiçek
“Bu çocukları yalnız bırakmam”
Bir başka gülüyordu yüzler, Swiss Otel’deki buluşmada, Bosna Hersek maçından sonra. Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy ile Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim buluştu, kucaklaştı ve bir süre başbaşa neşe içinde sohbet ettiler. “İstifa” söylentileri için Terim, “İstifa mı, istifade mi?” diye sordu ve devam etti... “Bu çocukları yalnız bırakmak var mı? Ben bir söz verdim, ‘Gruplardan çıkacağız ve finallerde de önemli işler yapacağız’ diye. Erdemli, sorumlu, onurlu bir insan olarak, bir bedel varsa, ben öderim demiştim. ‘İstifa, istifadeye döndü iş. Tabii ki oyuncularımı bırakmayacağım. Takımımla birlikte finallerde tabii ki olacağım.’’
“Kim gelirse gelsin”
Kaleci Rüştü ve Emre Aşık dışında Avrupa’nın en genç takımını kurduklarını söyleyen Fatih Hoca, “Bu takıma inanıyorum. Oyuncularıma güveniyorum. Finallerde aslanlar gibi mücadele edecekler. Bu güç, kalite ve kapasite onlarda mevcut. Final neden olmasın?” dedi. Terim, Türkiye’nin Polonya, Fransa ve Rusya ile birlikte 4. torbada bulunduğu hatırlatılarak, finallerde hangi takımlarla eşleşmek istersiniz, şeklindeki bir soruya, “Eğer en iyisi olmak istiyorsak, rakibin kim olacağı o kadar önemli değil. Hepsini yenip, en üste çıkmalıyız, kim gelirse gelsin! Türkiye güçlüdür, kazanır. Artık iskelet oluştu, finallere kadar önümüzde 7 ay zaman var. En iyi şekilde hazırlanacağız. 7 - 8 takviye ile Avrupa’nın en iddialı takımı oluruz” cevabını verdi.
MİLLİ TAKIM NOTLARI
“Bizi dünya izleyecek”
Futbol Federasyonu Başkan Vekili Affan Keçeci, “Avrupa Şampiyonası finallerinde Türk Milli Takımı’nın ne olduğunu bütün dünya görecek. Beni mutlu eden konu, ihtiyacımız olan şu dönemde ülkenin sevince boğulması. Futbolcularımız, biz hiç prim ödemesek de problem etmez. Ama herkes hakkını alacak. Hocamızın bırakması söz konusu bile olamaz, yap-boz tahtası yapmayız” dedi.
Aslan payı oyuncuların
Taraftarlar, Milli Takım’ın Avusturya ve İsviçre’de düzenlenecek olan Avrupa Şampiyonası’na katılma başarısındaki aslan payını futbolculara verdi. Ligtv.com.tr internet sitesindeki ankete katılan taraftarların yüzde 64’ü futbolcuları öne çıkarırken, yüzde 27’si Terim’i, yüzde 9’u ise Federasyon’u işaret etti.
Nihat’ın ikinci baharı
İspanyol Marca gazetesi, ‘’Türkiye’nin yeni kahramanı Nihat’’ başlığı altında verdiği haberde, ‘’Türkiye, Avrupa’ya geri döndü” derken, As gazetesi de ‘’İkinci gençliğini yaşayan Nihat, sonucu getiren ismi oldu’’ yorumunu yaptı. Macar Nemzetisport’un ‘’Bosna: En İyi Akraba’’ başlığını atması ise dikkat çekti.
Şamdan’da tur kutlaması
Bosna maçının ardından milli futbolcular soluğu Etiler Şamdan’da aldı. Emre Belözoğlu, Mehmet Aurelio, Emre Aşık, Hamit Altıntop, Arda Turan ve Rüştü Recber ile eşi Işıl Şamdan’a ilk gelenler arasındaydı. İlerleyen saatlerde Fatih Terim’in yardımcılarından Metin Tekin de Etiler’e gelirken, Bosna Milli Takımı’ndan bazı futbolcular da Şamdan’da milli futbolcularımızın eğlencesine katıldı. ¥ Magazin Servisi
Terim’den teşekkür
Fatih Terim, Bosna-Hersek galibiyetinin ardından, profesyonel liglerdeki kulüplerin başkanları ve teknik heyetlerine teşekkür etti. Federasyon’un internet sitesinde yer alan açıklamada, “milli takımdan desteğini esirgemeyen başkanlar ve teknik heyetlerin de bu başarıda pay sahipleri olduğu” vurgulandı.
Terim kurada yok
2010 yılında Güney Afrika Cumhuriyeti’nde düzenlenecek FIFA Dünya Kupası’nın Avrupa elemeleri grup kuraları için heyetimiz bugün yola çıkıyor. Pazar günü çekilecek kura çekimine Fatih Terim’in katılmayacağı öğrenildi. Durban şehrinde gerçekleştirilecek kura çekimine Futbol Federasyonu Başkan Vekili Affan Keçeci, yönetim kurulu üyesi Metehan Berktaş, genel sekreter Lütfi Arıboğan ve genel sekreter vekili Metin Kazancıoğlu’dan oluşan heyet katılacak.
Reçberler’in gururu
Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Tahir Kıran Şamdan’da yanında getirdiği çalgıcılarla kapıda bir cümbüş kopardı. Kıran ile birlikte Rüştü-Işıl Reçber de eğlenirken yansıdı objektiflere..
Türkiye
Tesekkur Listesi Bos.